Najlepšie potraviny spoznáte podľa zlatej hviezdy Great Taste Awards

16. októbra 2017
Power Nougat a mandľové maslo získali prestížne ocenenie Great Taste Awards.

Každoročné udeľovanie cien Great Taste Awards v Londýne je pre svet potravín a nápojov takou udalosťou, ako udeľovanie Oscarov pre svet filmov. Vyhrávajú tie najlepšie a najkvalitnejšie potraviny.

Prakticky to znamená, že ak by ste si v obchode kúpili potravinu označenú logom Great Taste Awards, môžete si byť 100% istí jej kvalitou a chuťou.

Najkvalitnejšie slovenské potraviny

Aj na slovenskom trhu už máme potraviny, ktoré sa môžu pýšiť cenou Great Taste Awards za svoju vynikajúcu chuť a kvalitu. Zlatú hviezdu si Slováci vyslúžili napríklad za čokoládu med, cider, medovinu, ale aj mandľové maslo a lieskovcový nugát, ktoré vám teraz predstavíme.

BIO mandľové maslo

Minulý rok získalo ocenenie Great Taste Awards lahodné mandľové maslo vyrábané na Slovensku. Odborníkom sa páčila najmä jeho chrumkavosť a čerstvosť.

Mandľové maslo v slovenskej kuchyni nie je úplne bežnou potravinou. Je známe skôr ľuďom, ktorí si potrpia na kvalitu alebo inklinujú k zdravému životnému štýlu.


Ak ste sa ešte s využitím mandľového masla v kuchyni nestretli, možno vás prekvapí, že mandľové maslo sa dá v kuchyni využiť skoro všade. Hodí sa do sladkých aj slaných jedál. Môžete si ním nutrične obohatiť svoje raňajky, pridať si ho do zdravej kaše alebo jesť len tak ako snack napríklad s banánmi. Mandľové maslo sa hodí aj do koláčov, na pečenie a do sladkých či slaných dresingov a omáčok.

Prestížne svetové ocenenie získalo práve mandľové maslo Powerlogy, ktoré sa vyrába na Slovensku v bio kvalite z kvalitných sicílskych mandlí len so štipkou morskej soli a bez akéhokoľvek pridaného cukru.

Guľôčky s mandľovým maslom.
Guľôčky s mandľovým maslom.

Power Nougat – nugátové pokušenie ktoré vám neublíži

V tomto roku získala ocenenie v Londýne aj čerstvý nugátový krém Power Nougat. Zdravá lieskovcová „nutella“ očarila odborníkov hlavne svojou lahodnou krémovou štruktúrou.

Na rozdiel od iných obľúbených čokoládových nátierok neobsahuje Power Nougat žiadny palmový olej, ktorý dnes nájdete takmer vo všetkých potravinách. Neobsahuje ani žiadny rafinovaný cukor a konzervačné látky. Priamo na Slovensku ho predáva spoločnosť Powerlogy.

Zloženie je naozaj vynikajúce, Power Nougat obsahuje lieskovce z Talianska (72%), kokosový cukor, kakaové maslo, pravé kakao a morskú soľ (0,2%), pričom všetky suroviny sú bio, čo zaručuje ich vysokú kvalitu a výbornú chuť.

Lieskovcový nugát od Powerlogy je svetová špička.
Lieskovcový nugát od Powerlogy je svetová špička.

A kde všade sa dá Power Nougat využiť? Napríklad ako náhrada nezdravých, ale obľúbených čokoládových nátierok, ale hodí sa aj do pečenia či do nepečených koláčov, môžete ho konzumovať sám po lyžičkách ako rýchly snack a vynikajúco dochutí každú sladkú rannú kašu.

Náš tip: Obe potraviny sme mali možnosť ochutnať a sú naozaj lahodné. Power Nougat nám dokonca chutil viac ako klasická čokoládová nátierka a úplne jediné negatívum bolo, že sa rýchlo minul!

Ako prebieha hodnotenie Great Taste Awards?

Aj vás by zaujímalo, ako hodnotenie najlepších potravín a nápojov prebieha? Prezradíme vám to: zíde sa odborná porota, ktorej členmi sú napríklad významní kuchári ocenení Michelinskými hviezdami, prevádzkari najznámejších reštaurácií na svete, gurmáni a gastrokritici, ktorí potom ochutnávajú a hodnotia potraviny bez toho, aby ich videli, a hodnotia teda chuť produktu bez jeho obalu a iných súvislostí.

Tento rok mala 500 členná odborná porota na rozhodovanie 62 dní – rozhodovanie o tom, ktoré z 12 366 produktov získajú hviezdičky Great Taste Awards. A vedzte, že hviezdičky nedostali všetky potraviny a nápoje, akreditovaných bolo len 35%.

Mandľové maslo a Power Nougat, slovenské potraviny ocenené zlatou hviezdou Great Taste Awards, s banánovým chlebom.
Mandľové maslo a Power Nougat, slovenské potraviny ocenené zlatou hviezdou Great Taste Awards, s banánovým chlebom.

No a s čím chce firma Powerlogy na Great Taste Awards zabodovať v budúcnosti? Bude to pravdepodobne ich výnimočný kokosový krém alebo výberová čokoláda s organickými lieskovcami, sladená javorovým cukrom.

Viac informácií nájdete na: www.powerlogy.com

1/1
Zavrieť reklamu