Bezlepkové čučoriedkové muffiny s Power kešu maslom

23. októbra 2018
Bezlepkové čučoriedkové muffiny s Power kešu maslom. Foto: Powerlogy

Predstavte si, že by ste si na raňajky mohli dať vynikajúce muffiny úplne bez výčitiek svedomia. Práve taký recept na nízkosacharidové gurmánske raňajky vám prinášame.


h2>Ingrediencie:

  • 3 PL medu
  • 3 PL Power Ghee BIO
  • Power Cashew podľa chuti
  • 3 vajcia
  • ⅓ hrnčeka kokosovej múky
  • ½ hrnčeka čučoriedok
  • ½ ČL pravá vanilka
  • ½ ČL prášku do pečiva
Bezlepkové čučoriedkové muffiny s Power kešu maslom. Foto: Powerlogy
Bezlepkové čučoriedkové muffiny s Power kešu maslom. Foto: Powerlogy

Postup:

  1. Vymiešame vajcia s Power Ghee a medom.
  2. V druhej miske zmiešame kokosovú múku s kypriacim práškom.
  3. Obsahy oboch misiek zmiešame dokopy.
  4. Pridáme čučoriedky.
  5. Naplníme 6 muffinových košíčkov.
  6. Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút.
  7. Nakoniec polejeme ľubovoľým množstvom kešu masla a dozdobíme čučoriedkami.
Špeciálna ingrediencia: Power Cashew krém. Foto: Powerlogy
Špeciálna ingrediencia: Power Cashew krém. Foto: Powerlogy

Zdravé alternatívy

Okrem toho, že sme v recepte nepoužili žiaden lepok, ani laktózu či mlieko, ak máte s niektorou ingredienciou problém, tu sú rôzne alternatívy:

  • Med môžeme nahradiť javorovým sirupom, alebo kokosovým alebo aj kvalitným trstinovým cukrom.
  • Ghee môžeme nahradiť poctivým maslom, ale aj olivovým, či kvalitným kokosovým olejom.
  • Kešu maslo sa dá nahradiť mandľovým maslom alebo zvýšiť podiel klasického masla a posekať vybrané obľúbené orechy.


Tieto muffiny si môžete pripraviť aj deň vopred a môžu slúžiť ako užitočná desiata pre vaše deti do školy.

Viac podobných inšpirácií nájdete na blogu: www.dusanplichta.com


Foto: Powerlogy

1/1
Zavrieť reklamu