Jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou
Recept na jahňacie kotlety s jogurtovou omáčkou. Príprava vám zaberie 30 minút (plus marinovanie).
Suroviny na 4 Porcie:
- 8 jahňacích kotliet
- 1 ČL mletej rasce
- ½ ČL mletého koriandra
- 2 až 3 strúčiky cesnaku čierne korenie
- 4 PL olivového oleja soľ
- 250 g plnotučného jogurtu
- 1 bielok (vajce M)
- 1 ČL sušeného tymianu
- 1 ČL posekanej mäty trochu škorice mätové lístky na ozdobu
Príprava:
- Kotlety umyte a osušte. Mletú rascu zmiešajte s koriandrom, olivovým olejom a trochou čierneho korenia. Ošúpte cesnak, pretlačte ho a vmiešajte do marinády. Ňou výdatne natrite mäso a prikryté ho nechajte asi hodinu marinovať.
- Kotlety opekajte na rozhorúčenej panvici 2 až 3 minúty. Osoľte ich a odložte do tepla.
- Jogurt zmiešajte v hrnci s bielkom, pridajte 4 polievkové lyžice vody, tymian, mätu a škoricu. Pri miernej teplote a za stáleho miešania zmes 6 až 8 minút povarte. Dochuťte soľou a čiernym korením.
- Jahňacie kotlety podávajte s jogurtovou omáčkou a ozdobte ich lístkami mäty. Príprava trvá asi 30 minút (treba prirátať čas na marinovanie).
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1