Tvarohový cheesecake s ovocnou polevou
Jednoduchý a presný recept na voňavý a svieži tvarohovo-ovocný cheesecake.
Môže vás zaujímať:
RECEPT | Vegánske milionárske rezy s extra porciou bielkovín
Suroviny:
Korpus:
- 200 g sušienok
- 125 g masla
Tvarohová vrstva:
- 250 g alebo aj 500 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 2 vajíčka
- 3 PL medu (dosladiť podľa chuti)
Poleva:
- 2 PL vody
- 2 PL vanilkového pudingu
- 300 – 350 g mrazených malín, jahôd alebo lesnej zmesi
Môže vás zaujímať:
Cuketové halušky s bryndzovou omáčkou
Postup:
- Maslo mierne ohrejeme, aby sme ho roztopili. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Roztlačíme do tortovej formy, do ktorej si dáme papier na pečenie. Korpus pečieme aj zvlášť asi 10 min. pri 150°C.
- Tvaroh zmiešame s mascarpone, 2 vajíčkami, osladíme a dáme na predpečený základ. Pečieme asi 45 – 50 minút pri 150°C.
- Necháme vychladnúť.
- Ovocie povaríme a dosladíme (podľa chuti). Do ovocia pridáme 2-3 PL vanilkového pudingu rozrobeného s vodou a povaríme do zhustnutia.
- Rozotrieme na upečený základ a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Ďalšie recepty nájdete na našom webe v sekcii Recepty.
Text: red
Foto: Shutterstock
1/1