Bezlepkové čučoriedkové muffiny s Power kešu maslom
Predstavte si, že by ste si na raňajky mohli dať vynikajúce muffiny úplne bez výčitiek svedomia. Práve taký recept na nízkosacharidové gurmánske raňajky vám prinášame.
VYHODNOTENÉ ~ Ste pripravení na zimné športy? Preverte svoje znalosti a vyhrajte cenu od Northfinder!
h2>Ingrediencie:
- 3 PL medu
- 3 PL Power Ghee BIO
- Power Cashew podľa chuti
- 3 vajcia
- ⅓ hrnčeka kokosovej múky
- ½ hrnčeka čučoriedok
- ½ ČL pravá vanilka
- ½ ČL prášku do pečiva
Postup:
- Vymiešame vajcia s Power Ghee a medom.
- V druhej miske zmiešame kokosovú múku s kypriacim práškom.
- Obsahy oboch misiek zmiešame dokopy.
- Pridáme čučoriedky.
- Naplníme 6 muffinových košíčkov.
- Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút.
- Nakoniec polejeme ľubovoľým množstvom kešu masla a dozdobíme čučoriedkami.
Zdravé alternatívy
Okrem toho, že sme v recepte nepoužili žiaden lepok, ani laktózu či mlieko, ak máte s niektorou ingredienciou problém, tu sú rôzne alternatívy:
- Med môžeme nahradiť javorovým sirupom, alebo kokosovým alebo aj kvalitným trstinovým cukrom.
- Ghee môžeme nahradiť poctivým maslom, ale aj olivovým, či kvalitným kokosovým olejom.
- Kešu maslo sa dá nahradiť mandľovým maslom alebo zvýšiť podiel klasického masla a posekať vybrané obľúbené orechy.
Ako spoľahlivo ochránite v tomto období svoje kĺby pri bicyklovaní?
Tieto muffiny si môžete pripraviť aj deň vopred a môžu slúžiť ako užitočná desiata pre vaše deti do školy.
Viac podobných inšpirácií nájdete na blogu: www.dusanplichta.com
Foto: Powerlogy