Osviežujúci jahodový dezert Yogi refresh

15. mája 2017
Jahodový dezert. Foto: Shutterstock

Leto v tej najlepšej podobe. Vychutnajte si sezónu aj na tanieri s týmto lahodným jahodovo-malinovým krémovým dezertom.

Suroviny na 5 až 6 porcií:

  • 200 g jahôd a 50 g malín (alebo naopak)
  • 1 balenie krémového syra, napríklad Lučina žervé bez príchute, môže byť aj mascarpone či mäkký tvaroh
  • 1 šálka nadrobno pomrvených cereálnych sušienok
  • 4 PL cukru (hnedý, biely – podľa chuti)
  • 1 vanilkový jogurt

Príprava:

  1. Syr mixujte s tromi polievkovými lyžicami cukru, až kým nevytvoria krémovú konzistenciu. Po dvoch minútach pridajte jogurt a pokračujte v mixovaní.
  2. Na kúsky nakrájané jahody a maliny posypte zvyšným cukrom, premiešajte a nechajte odležať aspoň 5 minút.
  3. Poháre naplňte do polovice krémom, ovocím a sušienkami. Toto ešte raz zopakujte so zvyškom. Pred podávaním nechajte túto dobrotu chladiť aspoň 2 hodiny. Vrch si môžete dozdobiť sekanými mandľami či zvyšným čerstvým ovocím.

Čas prípravy: vyše hodiny
Čas chladenia: zo 2 hodiny

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu