Vynikajúce slané bezlepkové palacinky na zdravý spôsob

1. júna 2018
Bezlepkové špenátové palacinky. Foto: Shutterstock

Máme pre vás vynikajúci recept na slané palacinky, ktoré sú navyše aj zdravé a bezlepkové. Prospejú vášmu tráveniu, športovému, ale aj mentálnemu výkonu.

Máte práve chuť na niečo sýte, čo by ste si mohli dať napríklad ako prílohu namiesto chleba napríklad k zelenine alebo k dobrému pestu, ale je to zároveň aj zdravé?

Vyskúšajte tieto bezlepkové palacinky, ktoré pripravíte oveľa rýchlejšie, ako by ste stihli upiecť poctivý kváskový chlieb. Ten je síce zdravý, ale pre ľudí, ktorí naozaj nemajú problém s lepkom.

Slané palacinky so špenátom

Suroviny na palacinky:     

  • 0,5 l kvalitného, čo najmenej spracovaného mlieka alebo ryžového, kokosového, či mandľového mlieka
  • 2 – 3 vajcia – kvalitné, určite z výbehu
  • 150 g pohánkovej múky alebo kvalitnej vlastnej namiešanej bezlepkovej zmesi
  • štipka soli
  • extra panenský olivový olej

Extra tip: ak chcete, aby palacinky mali zaujímavú zelenú farbu, rozmixujte do cesta aj 2 hrste čerstvého alebo mrazeného špenátu

Postup (palacinky):

Všetky ingrediencie na cesto spolu rozmixujeme. Hladké cesto lejeme na rozpálenú panvicu s olejom alebo ghee maslom.

Bezlepkové palacinky s bazalkovým pestom. Foto: Shutterstock
Bezlepkové palacinky s bazalkovým pestom. Foto: Shutterstock

Náplň:

Postup (náplň):

  1. Na náplň zmiešame ricottu, alebo kozí syr, alebo aj bryndzu s domácim bazalkovým POWER PESTOM.
  2. Podávame teplé, ale i studené.

Dobrú chuť!


Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu