Vynikajúce slané bezlepkové palacinky na zdravý spôsob
Máme pre vás vynikajúci recept na slané palacinky, ktoré sú navyše aj zdravé a bezlepkové. Prospejú vášmu tráveniu, športovému, ale aj mentálnemu výkonu.
Máte práve chuť na niečo sýte, čo by ste si mohli dať napríklad ako prílohu namiesto chleba napríklad k zelenine alebo k dobrému pestu, ale je to zároveň aj zdravé?
Vyskúšajte tieto bezlepkové palacinky, ktoré pripravíte oveľa rýchlejšie, ako by ste stihli upiecť poctivý kváskový chlieb. Ten je síce zdravý, ale pre ľudí, ktorí naozaj nemajú problém s lepkom.
Čo preferuje horský vodca? Skúsenosti klienta alebo úprimné zhodnotenie jeho schopností
Slané palacinky so špenátom
Suroviny na palacinky:
- 0,5 l kvalitného, čo najmenej spracovaného mlieka alebo ryžového, kokosového, či mandľového mlieka
- 2 – 3 vajcia – kvalitné, určite z výbehu
- 150 g pohánkovej múky alebo kvalitnej vlastnej namiešanej bezlepkovej zmesi
- štipka soli
- extra panenský olivový olej
Extra tip: ak chcete, aby palacinky mali zaujímavú zelenú farbu, rozmixujte do cesta aj 2 hrste čerstvého alebo mrazeného špenátu
Ako si správne zoservisovať bicykel po sezóne?
Postup (palacinky):
Všetky ingrediencie na cesto spolu rozmixujeme. Hladké cesto lejeme na rozpálenú panvicu s olejom alebo ghee maslom.
Náplň:
- ricotta / kozí syr 150 g
- domáce bazalkové POWER PESTO
Postup (náplň):
- Na náplň zmiešame ricottu, alebo kozí syr, alebo aj bryndzu s domácim bazalkovým POWER PESTOM.
- Podávame teplé, ale i studené.
Dobrú chuť!
Foto: Shutterstock