Ražničí s cesnakovým dresingom

Recept na bravčové ražničí s cuketou, paprikou a vínom a k tomu so smotanovo-cesnakovým dresingom.
Suroviny:
Ražničí:
- 600g bravčového karé v celku
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 1 PL trstinového cukru
- 100 ml portského vína
- čerstvý rozmarín
- 1 cuketa
- 3 papriky rôznych farieb
- olivový olej
- 1 PL masla
Cesnakový dresing:
- 500g kyslej smotany
- 1 štipľavá paprička
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvý koriander
- šťava z½ citróna
Ešte budeme potrebovať:
- 900g menších zemiakov
- 1 lyžicu masla
Môže vás zaujímať:

Takto oživíte zvädnutý šalát, aby sa dal opäť jesť
Postup:
- Očistené mäso nakrájame na kocky. Ochutíme soľou, čiernym korením a paprikou. Pridáme cukor, 80 ml portského vína, nadrobno nasekaný rozmarín a premiešame. Prikryjeme fóliou a necháme marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne celú noc.
- Cuketu a papriku nakrájame. Osolíme, okoreníme a premiešame.
- Mäso a zeleninu striedavo napichujeme na špajdle. Ražničí osušíme na utierke a opekáme na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja zo všetkých strán do zlatohneda. Na panvicu pridáme maslo a podlejeme zvyškom portského vína. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
- Potom pripravíme dresing. V miske zmiešame kyslú smotanu, nadrobno nasekanú štipľavú papričku zbavenú semienok a najemno nastrúhané strúčiky cesnaku. Ochutíme soľou, čiernym korením, najemno nasekaným koriandrom a citrónovou šťavou. Premiešame a necháme odstáť v chladničke.
- Uvarené zemiaky prekrojíme na polovice a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Pridáme vetvičky rozmarínu, soľ a korenie. Na záver pridáme lyžicu masla a počkáme, kým sa rozpustí.
Môže vás zaujímať:

Zapečená brokolica
Foto: Shutterstock
1/1