Tri recepty na ihlách: Rozmarínové paličky s novými zemiakmi
Recept nielen pre vegetariánov! Ochutnajte fantastické rozmarínové paličky s novými zemiakmi.
Suroviny:
Rozmarínové paličky:
- 500 g malých nových zemiakov
- 400 g ružičkového kelu
- 1 – 2 žlté papriky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžičku nasekaného rozmarínu
- soľ, korenie
- rozmarínové vetvičky
Dresing:
- 100 g kyslej smotany
- 1 zelenú čili papričku
- 2 jarné cibuľky
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku
- šťavu z citróna
- soľ, korenie podľa chuti
Môže vás zaujímať:
Jesenná perníková kaša
Postup:
- Dlhšie rozmarínové vetvičky oberte od lístkov a ponorte ich aspoň na 30 minút do vody.
- Zemiaky dobre umyte, hlavičky ružičkového kelu očistite – zbavte ich vonkajších zvädnutých lístkov.
- Zemiaky dajte variť do osolenej vody. Varte 15 minút, potom pridajte ružičkový kel a varte ďalších 5 minút. Keď sú uvarené, vložte ich do studenej vody, aby sa var zastavil, sceďte a osušte.
- V mise dobre premiešajte olivový olej s nasekaným rozmarínom, soľou a korením podľa chuti. Pridajte zemiaky, kel a na väčšie kúsky nakrájanú papriku. Všetko zmiešajte.
- Zoberte si rozmarínové vetvičky (paličky) a napichujte na ne striedavo zemiak, kel a papriku.
- Gril zohrejte na strednú teplotu a špízy opečte do chrumkava z každej strany. Ak nemáte gril, položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 200 °C asi 15 minút.
- Podávajte s čili dresingom, ktorý pripravíte rozmixovaním všetkých surovín.
Dobrú chuť!
Recept vznikol v spolupráci s Birell.
Text: RELAX
Foto: Birell
1/1