Medové kuracie stehienka s paprikami 

7. marca 2025
kuracie stehná recept

Tento recept vás prekvapí jednoduchosťou a bohatou chuťou. Perfektne skombinované koreniny a sladký nádych medu vytvárajú ideálnu kombináciu pre každú príležitosť.

Tieto medové kuracie stehienka s paprikami sú skvelým príkladom toho, ako sa dajú kombinovať jednoduché ingrediencie a získať skutočne chutné jedlo. S chuťou sladkého medu a jemného korenia sa stanú obľúbeným jedlom celej rodiny.

Čas prípravy: 15 min. 
Čas varenia: 35 min. 

Suroviny (pre 4 osoby):

Postup:

  1. Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 190 °C. Vo väčšej mise zmiešame olúpaný a nadrobno nakrájaný cesnak a zázvor. Pridáme med, sójovú omáčku, šťavu z vylisovaného pomaranča, dijonskú horčicu a všetko dobre premiešame dohromady. Vznikne nám marináda, do ktorej dáme kuracie nôžky. Ak sa neponáhľame, takto ich môžeme nechať marinovať, prikryté v chladničke aj cez noc. 
  2. Ak to chceme mať rýchlejšie, rozpálime panvicu s trochou olivového oleja. Keď je olej dostatočne horúci, opečieme na ňom sprudka umyté a osušené sladké papriky v celku, pokojne aj so stopkou. Keď sú zo všetkých strán zlatisté, zložíme ich z panvice a odložíme nabok. 
  3. Ďalej do panvice dáme sprudka opiecť marinované kuracie stehienka. Nechceme ich prepiecť úplne, len docieliť pekný zlatistý efekt. Ak má panvica tendenciu sa pripaľovať, pokojne mäso môžeme občasne podliať trochou marinády. Väčšinu sa však snažíme ušetriť na fázu pečenia v rúre.  
  4. Keď je mäso zatiahnuté, dáme ho spolu s papričkami a so zvyšnou marinádou piecť do vyhriatej rúry asi na 25 až 30 minút. Pečieme bez pokrývky. 
  5. Po upečení ihneď servírujeme, podávame s čerstvým pečivom, so zemiakmi alebo s ryžou. 

Náš tip: Namiesto papriky môžete vyskúšať aj inú zeleninu, napríklad cukinu alebo mrkvu. 

Dobrú chuť!


Text a foto: BILLA

1/1
Zavrieť reklamu