Vegetariánska treska
Máme dobrú správu pre milovníkov tradičnej tresky – toto je recept na jej vegetariánsku verziu. Vyskúšajte!
Čas prípravy: 5 min.
Čas varenia: 15 min.
Hotovo za: 20 min.
Suroviny (pre 4-6 osôb):
- 1 cibuľa
- 3 stredne veľké petržleny
- 1-2 mrkvy
- 250 ml kyslej smotany
- 2 – 3 lyžice majonézy
- 1 – 2 lyžice horčice
- soľ, čierne korenie
- čerstvé pečivo na servírovanie
Môže vás zaujímať:
Výkonnostné keksy z ovsených vločiek s chia a brusnicami
Postup:
- Cibuľu nakrájame najemno. Očistený petržlen a mrkvu najemno postrúhame. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Nastrúhaný petržlen a mrkvu premiešame s cibuľou, kyslou smotanou, majonézou, horčicou, dochutíme cukrom, soľou a čiernym korením. Necháme v chladničke odstáť.
- Chute môžeme ešte doladiť citrónom, horčicou, cukrom, soľou a korením.
- Podávame s chlebom alebo bielym pečivom.
Náš tip:
Táto treska ulahodí všetkým vegetariánom. Je na nerozoznanie od pravej, a to napriek tomu, že je čisto zo zeleniny. Skvele chutí aj na druhý deň, keď ju necháte odstáť v chladničke a chute sa ešte viac spoja.
Text a foto: BILLA
1/1