Hrebenatky & kraby – nenápadné plody mora na tanieri športovca

1. októbra 2018
Morské plody. Foto: Shutterstock

Hrebenatky, tiež známe aj ako mušle svätého Jakuba, spolu s krabím mäsom nepatria práve medzi tradičné prísady našej kuchyne. Niekedy však nezaškodí spraviť veci aj trochu inak, ako sme zvyknutí. Čo z toho vyťažíte? Extra energiu pre vaše športovanie.

Hrebenatka aj krab sú vynikajúcim zdrojom bielkovín. Okrem toho, krabie mäso je plné minerálov a omega-3 mastných kyselín. Tie majú silné protizápalové účinky, takže aj vaše zdravie si príde na svoje.

Vysoký podiel bielkovín zase napomáha rýchlejšej regenerácii tkaniva. A aby sme nezabudli – má málo kalórií, takže aj hmotnosť si ľahšie udržíte pod kontrolou.

Hrebenatky obsahujú v 100 gramoch približne 15 gramov bielkovín, pričom majú menej ako 1 gram tuku. Tiež sú bohaté na minerály podporujúce imunitu ako je meď, zinok a selén.

Ako ich použiť

Hrebenatky natrite olejom, osoľte a okoreňte a potom pražte na veľmi horúcej panvici minútu z každej strany.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu