Šalát z červenej repy, maslovej tekvice a cíceru 

31. januára 2024
teplý šalát z červenej repy

Chuť skvelého šalátu z kvalitných surovín nepoteší len váš žalúdok, ale aj vašu myseľ. Je skvelým obedom, ale aj večerou – nechajte sa nami inšpirovať!

Čas prípravy: 10 min. 
Čas varenia: 30 min. 
Hotovo za: 40 min. 

Suroviny (pre 4 osoby):

  • 240 g maslovej tekvice 
  • 240 g červenej repy 
  • 150 g cíceru 
  • 3 PL olivového oleja 
  • štipka mletého koriandra 
  • štipka mletej rasce 
  • soľ a korenie podľa chuti 
  • 200 g údených kuracích pŕs nakrájaných na plátky 
  • 1 hrsť rukolových listov 
  • šťava a kôra z 1 citróna 
  • 50 g syra feta 

Postup:  

  1. Kým sa rúra predhreje na 200 °C, položíme na plech papier na pečenie.  
  2. Do misky dáme olúpanú nakrájanú maslovú tekvicu a repu, cícer, lyžičku oleja, koriander, rascu, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame a prenesieme na pripravený plech. Zeleninu pečieme 25 – 30 minút, až kým nezmäkne.  
  3. V malej miske vymiešame zvyšný olej, citrónovú kôru a šťavu.  
  4. V mise na šalát pripravíme umyté listy rukoly, pridáme pečenú zeleninu, syr feta pokrájaný na malé kocky a kúsky údených kuracích pŕs. Šalát jemne pokvapkáme zálievkou a premiešame.  

Náš tip:
Zemitý, sladký, zdravý šalát sa dá ľahko prispôsobiť tak, aby chutil naozaj každému. Fetu môžete vymeniť za kozí syr, kuracie mäso za lososa. Ak pridáte cícer, šalát bude ešte o niečo výdatnejší. Alebo máte poruke iné prísady?  

Inšpiráciu na ďalšie zdravé recepty nájdete na našom webe v sekcii Recepty alebo v magazíne RELAX. Predplaťte si ho hneď teraz na tomto linku!


Text: RELAX
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu